photographer
Dick Termond 

Over mij


Geboren in 1952 te Rotterdam. In 2020 ben ik gestart met de opleiding Photographic Design aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie (NAVB) in Rotterdam (onder hetzelfde dak als het Nederlands Fotomuseum).

Gefundenes Fressen: het is mazzel wanneer je een bijzondere scene tegen het lijf loopt. Om de kans op een bijzondere ontmoeten te vergroten, moet je veel lopen. De benzine waar ik op loop zijn de velen die mij inspireren met hun werk. Michelle Busselle, Brassaï, Henri Cartier Bresson, Vivian Maier, Saul Leiter, Robert Frank, Martin Parr.

Het zijn niet alleen de foto's, maar ook hun uitspraken over fotografie die me voeden.  

'Een goede foto is als een trouwe hond, stom maar aansprekend.' Eugène Atget. 

'Een foto is wat hij is en ik heb nog nooit gemerkt dat het helpt om erover te praten of er specifieke vragen over te beantwoorden.' William Eggleston.

'Ik ben ervan overtuigd dat het gewone veel interessanter is dan mensen denken.' Martin Parr. 

'Ik heb altijd gezegd dat ik wil dat mijn foto's fluisteren. Een heleboel foto's schreeuwen om aandacht.' Duane Michals. 

'Wie vier randen om een aantal feiten plaatst, verandert de feiten.' Garry Winogard.

'De ogen zijn het belangrijkste instrument van de fotograaf. Het lijkt gek, maar veel fotografen gebruiken de ogen van een andere fotograaf, uit heden of verleden, in plaats van die van henzelf. Deze fotografen zijn blind.' Manuel Alvarez Bravo. 

Ik werk als organisatieadviseur en heb mijn eigen bureau: Plan w